Toronda

“Ontstaan vanuit een passie voor motoren, drijvend op een jarenlange race-ervaring”

Toronda Engineering is een innovatief en ambitieus bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van onderdelen voor tal van verschillende 2-wieler raceklasses. Het gehele ontwikkelingsproces, van het CAD ontwerp tot de daadwerkelijke (CNC) productie en het uitvoeren van praktijktests, kan bij ons in eigen beheer plaatsvinden.
Ons team bestaat uit pure motorsport liefhebbers en onderscheidt zich daarnaast door de aanwezige combinatie van gedegen motorische kennis uit studie én jarenlange persoonlijke race-ervaring op hoog niveau.
Aangezien onze coureur Sarik Roufs dagelijks deel uit maakt van ons team, hebben wij zeer veel mogelijkheden om producten en ontwikkelingen ook daadwerkelijk op het circuit aan een praktijk test te onderwerpen.

Naast de ontwikkeling en verkoop van onze eigen producten worden wij ook veelvuldig ingeschakeld, als ontwikkelings- of productiepartner, door collega’s uit de motorsport branche.
Onze goed uitgeruste werkplaats, met onder andere 2 CAD stations, een CNC bewerkingscentrum en een vermogenstestbank, stelt ons in staat om elke ontwikkelingsuitdaging aan te gaan.

Onze werkzaamheden hebben inmiddels geleid tot de opbouw van een loyale klantenkring.

Het Team

Tim Dane

Meran Roufs

Sarik Roufs